GA950-0122

Guide: Sådan installerer du en robotplæneklipper

En installation af en robotplæneklipper kan opdeles i tre dele. Den første del består af at forberede haven til robotplæneklipperen. Den næste og måske vigtigste del af installationen er at lægge afgrænsningskablet, også kendt som kanttråd, og guidekablet. Til sidst indstiller du alle indstillingerne på robotten, som afhænger af, hvilken app din robotplæneklipper er forbundet med. I denne guide dykker vi ned i alt, hvad der har med montering og installation af en robotplæneklipper at gøre - både med illustrative billeder og videoer.

Værktøj du skal bruge til at opsætte robotplæneklipperen

Før du går i gang med installationen, skal du finde de værktøjer frem, som du skal bruge til at udføre de forskellige trin i vejledningen. Den fysiske del af installationen, som er udlægning af afgrænsningskablet, kræver følgende værktøj:

• Saks/tang: Den bruger du til at klippe afgrænsningskablet over

• Papegøjetang/klemmetang: En papegøjetang/klemmetang er nødvendig for at klemme samlemufferne sammen

• Hammer: Når du lægger kablet på græsset, bruger du pløkker til at holde det på plads. Det er en god idé at have en hammer ved hånden for at lette arbejdet.

Video: Se installationen af robotplæneklipperen fra start til slut

Når du har ryddet haven for affald, forhindringer eller løse genstande, der kan beskadige robotplæneklipperen, kan du begynde at installere den. Følg vejledningen nøje og vær opmærksom på tips og tricks til placering af ladestationen og afgrænsningskablet. Det giver en god indsigt i, hvordan det gøres på den mest optimale måde.

Installation af robotplæneklipperen i 6 trin

Trin 1: Find ladestationens placering

Start med at finde den ideelle placering til ladestationen i haven. Ladestationen er det sted, hvor robotplæneklipperen sidder, når den ikke er i brug, så det er vigtigt, at den ikke kommer i vejen for andre aktiviteter i haven. Den skal placeres tæt på en stikkontakt og helst i et skyggefuldt område.

Trin 2: Oplad robotplæneklipperen

Før du går i gang med at installere afgrænsningskablet, skal du sætte robotplæneklipperen i ladestationen for at sikre, at den er fuldt opladet og klar til brug, når du har gennemgået alle de øvrige trin.

Trin 3: Læg afgrænsningskablet og guidekablet

Nøglen til en velfungerende robotplæneklipper ligger i placeringen af afgrænsningskablet og guidekablet.

Afgrænsningskablet

Et afgrænsningskabel, også kendt som et kanttråd, afgrænser det område, der skal klippes. Robotplæneklipperen bruger det til at navigere rundt på græsplænen ved hjælp af sensorer, som modtager signaler om, hvor den skal klippe. Placeringen og sikringen af afgrænsningskablet er vigtigt for at opnå optimal ydelse, da det sikrer, at robotplæneklipperen holder sig inden for det ønskede område og kun klipper der.

Guidekablet

Guidekablet er lige så vigtigt som afgrænsningskablet. Det hjælper robotplæneklipperen med at finde tilbage til ladestationen og navigere i mere komplekse områder af haven. Placeringen af guidekablet sikrer, at robotplæneklipperen kan finde den mest effektive rute, hvilket optimerer klippeprocessen og reducerer tidsforbruget. Installer guidekablet under ladestationen, og læg det 1 meter ud fra ladestationen, før du forbinder det med afgrænsningskablet.

Fastgørelse af kablerne

Husk at fastgøre både afgrænsningskablet og guidekablet med små pløkker, som du banker ned i jorden. Over tid vil græsset vokse hen over kablerne, og de vil ikke længere være synlige, hvilket mindsker risikoen for slitage eller skader.

Se video nedenfor:

Trin 4: Vælg indstillinger på robotplæneklipperen

Det er nemt og intuitivt at installere en GARDENA robotplæneklipper

Hos GARDENA bestræber vi os på at gøre hele processen så nem som muligt – lige fra køb af robotplæneklipperen til installation og brug. Du kan nemt udføre alle trin selv og tilpasse robotplæneklipperen til dine præferencer. I de følgende afsnit får du mulighed for at dykke ned i, hvordan du vælger indstillinger, og hvordan GARDENA smart system fungerer i praksis.

Tip! Drag fordel af vores AI-baserede teknologi, LONA*, som både smart SILENO city og smart SILENO life er udstyret med. Udforsk de mange funktioner, du kan tilpasse i vores smart App. Fra din smartphone kan du kortlægge din have og instruere robotplæneklipperen i, hvor den skal klippe, og hvilke områder den skal undgå. Definer startpunkter, guidepunkter og andre zoner, og hold styr på det hele i smart App’en.

*LONA er kun tilgængelig i smart SILENO city og smart SILENO life-modellerne.

Udforsk alle robotplæneklippere fra GARDENA

Vælg indstillinger på robotplæneklipperen

Når robotplæneklipperen er fuldt opladet, og afgrænsningskablet er lagt, skal du indtaste, hvor mange kvadratmeter haven er, og indstille klippetiderne på robotplæneklipperen.

På selve robotplæneklipperen indstiller du de grundlæggende oplysninger, herunder sprog, tid og dato. Derudover skal du indtaste størrelsen på din have. En af de vigtigste ting, du skal gøre i denne fase, er at indstille dine ønskede klippetider.

Se hele guiden til opsætning af din robotplæneklipper i videoen nedenfor:

Trin 6: Forbind din GARDENA gateway og SILENO robotplæneklipper

For at få fuld kontrol over din GARDENA SILENO robotplæneklipper skal du først tilslutte GARDENA gateway. Gateway’en fungerer som en bro mellem din robotplæneklipper og dit netværk.

Denne video guider dig:

Trin 6: Forbind din robotplæneklipper med smart App’en

Når robotplæneklipperen er indstillet efter klippezone og tidsinterval, og Gateway’en er tilsluttet, skal du forbinde den med GARDENA smart App. Tænk på afgrænsningskablet som den fysiske ramme for, hvor græsset skal klippes, og App’en som det værktøj, du kan bruge til at tilpasse robotplæneklipperen til dine specifikke ønsker. Her kan du vælge tidsintervallet for, hvornår den skal slå græsset, og følge dens bevægelser i realtid. Med GARDENA smart system kan du betjene din robotplæneklipper hvor som helst og når som helst. Vores smart teknologi er tilgængelig for smart SILENO city og smart SILENO life.

Brug App’en til at se plæneklipperens lokation og tilpasse dens indstillinger yderligere. I GARDENA smart App kan du administrere status, tidsplan og klippetider. Her har du mulighed for at specificere tidsplanen og tilpasse de indstillinger, du allerede har indtastet på robotplæneklipperen.

For en detaljeret vejledning om, hvordan du forbinder og konfigurerer din robotplæneklipper med smart App’en, se videoen her:

Juster efter behov

Hvis der opstår problemer med ruten i haven, eller hvis robotplæneklipperen ikke udfører opgaven, som du ønsker, kan du justere afgrænsningskablet eller ændre indstillingerne i App’en. Juster og prøv, indtil den udfører ruten på den ønskede måde.

Få mere hjælp til installation

Hvis noget er uklart, kan du finde flere vejledninger og dybdegående videoer her.